الشوربة سهلة جدا سواء كانت شوربة لحمة او فراخ نبتدي ازاى نغسل الفراخ نغسل الفراخ جيدا مع أحشائها (الكبد + قلب + قنصة)، نأخذ الملح و نبدأ نحك الدجاجة من الداخل و من الخارج بالملح، حتى نزيل الزفرة، ثم نأخد طبق كبير و نمليه¾ مايه و نضيف الخل تقريبا ½ كوب أو عصير الليمون مع قشره، وبعدين نحط الفرخةو أحشائها في الطبق ونسيبها مدة ساعة وبعدين نغسلها كويس بالماء، و تنسبها بعد كدة تتصفي
بعد كده نحط الميه في الحلة ونسيبها تغلي علي النار ونكون محضرين بصلة متقشرة ونقسمها نصين
ورق لورا )اختياري(حبهان مستكة)اختياري ملح فلفل اسود لما المية تغلي تحطي فيها الفراخ سواء كنتي مقطاعة او سلمة
وتغطى عليها وتسبيها تستوي ومن وقت للتاني تشيلي اى ريم لوفيه علي وش الشوربة تعرفي ازاي انها استوت لما تلاقي لحم الفخد انكمش وانفصل شويه عن طرف العضمة بتاعته
وبعد ما تستوي انشليها عشان متتهراش في الشوربة
وبعد كده ممكن تدخليها الفرن في صينية
او تحمريها في طاسة علي النار
اما بالنسبة للحمة
متحطيش الملح في الاول علشان تستوي وتحطيه قرب السوا الطريقة زي الفراخ
ولا تستوي اسهل حاجة يتسبيها في الشوربة مسلوقة او تحطيها في الطبيخ
او تحمريها في حتة ذبدة بلدي مع شوية زيت
عدل سابقا من قبل sweety في الأحد أغسطس 23, 2009 5:54 pm عدل 1 مرات
cool girl مشرف
عدد المساهمات : 332 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 13/07/2009 العمر : 32 الموقع : كليه التجاره
موضوع: رد: سنة اولى طبخ الثلاثاء أغسطس 18, 2009 4:03 pm
يعني هنستحمل لحد امتي يعني
وعلي العموم تسلم ايدك يا قمر
وانا هبء اعملها من بكره ان شاء الله
abo ali مدير عام
عدد المساهمات : 28 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 27/07/2009
موضوع: رد: سنة اولى طبخ الجمعة أغسطس 21, 2009 1:25 pm
يا جماعة جوزونى البت دى انا هعيش معاها فى المطبخ بس جوزوهالى جوزوهالى جوزوهالى